1. Anasayfa
  2. E-Ticaret Eğitim

404 Ne Demek?

404 ne demek, 404 not found ne demek, 404 ne demek tiktok, 404 not found ne demek nasıl çözülür sorusunun cevabı bu makalede. Okumak için hemen tıkla.


0

404 ne demek öğrenmek ister misin?, cevabı makalemizde. Gelişen teknolojiyle birlikte günümüz dünyasında yeni kavramlar hayatımızın bir parçası haline geldi. Teknolojiye dair dilin bilinmesi her yaştan insanın teknoloji ağıyla etkileşimde bulunduğu şu zaman diliminde son derece önemli hale geldi.

İnternetin bilgi alışverişi için kilit bir rol oynadığı günümüzde bazen istediğimiz bilgilere ulaşamadığımızı gösteren kavramlarla karşılaşabiliyoruz. Bu hatalardan biri olan “404 not found” hatasıyla karşılaşan biri bunun ne anlama geldiğini merak ediyor.

404 not found hatası sıkça karşılaşılan bir internet terimidir. Birçok internet kullanıcısı tarafından tam olarak anlaşılamayan bir hata kodu olarak bilinir. İnternet ortamında özellikle bilgiye erişim noktasında karşımıza çıkan bu hata kodu ziyaret ettiğimiz site de öğrenmek istediğimiz konu ile ilgili önceden var olan sayfanın silindiğini, artık o sitede o sayfanın olmadığını gösteri.

Bu 404 hata kodunun ne anlama geldiği hakkında bilgisi olmayan birçok internet kullanıcısı, “404 ne demek?” sorusuyla karşılaşır. İnternet dilini bilmek olası kafa karışıklıklarını önlemek adına büyük önem taşır.

Bu makalemizde 404 ne demek sorusuna cevap vermeye çalışacağız.

404 ne demek?
404 ne demek?

404 ne demek?

404 hatası oldukça sık karşılaşılan bir hata türü olup bir web sayfasının bulunamaması anlamına gelir. Bu hata kullanıcının talep ettiği sayfanın sunucuda olmadığını veya yanlış bir URL adresi girdiğini gösterir. Bu durumda sunucu kullanıcıya bir hata mesajı göstererek sayfanın bulunamadığını belirtir.

404 hatası başata e-ticaret sitesi olmak üzere her türdeki web sitesi için oldukça önemli bir konudur. Çünkü kullanıcıların aradıkları sayfaları bulamaması sitenin itibarını zedeler ve kullanıcıların siteden ayrılmasına neden olur. Bu nedenle web site sahipleri 404 hatalarını minimum seviyeye indirmek için bu hatanın olup olmadığını sürekli kontrol edip olmaması için çeşitli önlemler almalıdır.

Öncelikle web site sahipleri sitelerindeki tüm sayfaların doğru çalıştığından emin olmalıdır. Bunun için sitenin her sayfasının düzgün şekilde çalıştığını kontrol etmek için düzenli olarak testler yapılmalıdır. Ayrıca sitenin ana sayfasına yönlendirme yapılabilir veya benzer içerikli sayfalar önerilebilir.

Öte yandan 404 hatasıyla karşılaşan kullanıcılara yardımcı olmak için hata sayfasında bir arama kutusu, site haritası veya benzer içerikli sayfaların bağlantıları gibi ek bilgiler sunulabilir. Bu şekilde kullanıcılar aradıkları içeriğe daha kolay erişebilirler.

404 not found ne demek?

404 Not Found” HTTP hata kodu bir web tarayıcısının istenen kaynağı sunucuda bulamadığını ifade eder. Bir kullanıcı bir web sitesine veya web sayfasına erişmeye çalıştığında sunucu istenen kaynağı bulamazsa “404 Not Found” hatasıyla karşılaşılır. Bu durum kaynağın mevcut olmadığını veya yer değiştirdiğini gösterir.

“404 Not Found” hatası genellikle yanlış yazılmış veya kaldırılmış bir URL’ye erişim girişimi sonucunda ortaya çıkar. Örneğin bir web sayfasının adresi yanlış yazılmış veya sayfa sunucudan kaldırılmışsa tarayıcı “404 Not Found” hatasıyla karşılık verir. Bu hata kullanıcıya istenen kaynağın bulunamadığını bildirir.

Web geliştiriciler “404 Not Found” hatasını kullanıcı dostu bir şekilde ele almalı ve yönlendirme veya hata sayfası gibi uygun önlemler almalıdır. Kullanıcıların doğru sayfaya yönlendirilmesi veya alternatif içerik sunulması kullanıcı deneyimini geliştirir ve kullanıcılara daha iyi bir hata yönetimi sağlar.

404 ne demek Tiktok?
404 ne demek Tiktok?

404 ne demek Tiktok?

TikTok, kullanıcıların kısa süreli video içeriklerini paylaşabildiği ve keşfedebildiği popüler bir uygulamadır. Bu platformda kullanıcılar, kendi videolarını kaydedebilir, düzenleyebilir ve diğer kullanıcılarla paylaşabilirler.

Tiktok ta paylaşılan bir içerik başta Google olmak üzere arama motorları tarafından indexlenmiş kullanıcı o videoyu silmişse siz de arama motoru aracılığı o sayfaya ulaşmaya çalıştığınızda tarayınız size “404 not found” şeklinde uyarı verecektir. Bu hata ayrıca Tiktokta paylaşılan bir içerik paylaşım sahibi tarafından paylaşımın URL adresi kişilerle paylaşılmış sonrasında paylaşım sahibi içeriği silmişse de bu hata kodu ile karşılaşılır.

404 not found ne demek nasıl çözülür?

“404 Not Found” hata kodu web tarayıcısının istenen web sayfasını sunucuda bulamadığı anlamına gelir. Bu hata genellikle kullanıcının girilen URL’nin yanlış veya geçersiz olduğu, web sayfasının taşındığı veya silindiği durumlarda ortaya çıkar.

404 hatasını çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

  • Sayfayı yeniden yükleyin: Hata geçici olabilir bu yüzden web tarayıcısında sayfayı yeniden yüklemeyi deneyin.
  • URL’yi kontrol edin: Yanlış veya hatalı bir URL girdiyseniz doğru bir şekilde yazdığınızdan emin olun.
  • Arama motorlarından arayın: Sayfa hala mevcut olabilir bu yüzden arama motorlarına ilgili anahtar kelimeleri girerek sayfayı bulmaya çalışın.
  • Web sitesinin ana sayfasına dönün: Eğer bir web sitesinin alt sayfasını ziyaret ediyorsanız ve 404 hatası alıyorsanız ana sayfaya dönerek sitenin doğru çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz.
  • Site yöneticisiyle iletişime geçin: Eğer bir web sitesinin sahibi veya yöneticisiyseniz 404 hatasıyla karşılaşan sayfayı kontrol edin ve hata düzeltme veya sayfayı yeniden yönlendirme gibi önlemler alın.
  • Tarayıcı önbelleğini temizleyin: Tarayıcınızdaki önbelleği temizlemek eski sayfa sürümlerini ve hataları kaldırabilir.

Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezs web sitesi yöneticisiyle iletişime geçmek veya farklı bir cihaz veya tarayıcı kullanmak gibi ek önlemler alabilirsiniz. Ancak 404 hatası genellikle kullanıcının kontrolü dışındaki bir sorundan kaynaklanır ve web sitesinin veya sayfanın sağlanamadığını gösterir.

Eğer site sahibiyseniz belli periyotlarla sitenizde 404 hatası olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Bu kontrolu Ahrefs, Semrush veya Screaming Frog gibi araçlarla yapabilirsiniz. Eğer sitenizde 404 hatası varsa vata veren sayfayı aynı isimde yaniden oluşturmalısınız veya hata veren o sayfayı ana sayfanıza, ana kategorinize veya ilgili sayfaya 301 yönlendirmesi ile yönlendirmelisiniz.

Bu makalemizde 404 ne demek sorusuna cevap vermeye çalıştık. 404 ne demek konusu ile ilgili sizinde sormak istediğiniz soru olursa aşağıdaki yorum kısmından veya buradan iletişime geçebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=MU04RazphV4
404 ne demek?
Oyla! post
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    g_zel
    Güzel
  • 0
    ba_ar_l_
    Başarılı
  • 0
    tepkisiz
    Tepkisiz
  • 0
    _lgisiz
    İlgisiz
  • 0
    _zg_n
    Üzgün

Aslıhan Baturalp, Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden başarılı bir şekilde mezun olmuştur. Kariyerine e-ticaret dünyasında adım atan Aslıhan şu anda bir e-ticaret danışmanlık firmasında profesyonel olarak görev yapmaktadır. Aslıhan'ın iş dünyasındaki başarısının yanı sıra gezmeye olan merakı ve kitap okuma tutkusu onun çok yönlü bir kişiliğe sahip olduğunu yansıtır.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir