1. Anasayfa
  2. E-Ticaret Eğitim

Adım Adım E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?


0

Bu makalemizde adım adım e-ticaret sitesi nasıl kurulur detaylı bir şekilde anlatıyoruz. Teknolojinin bütün yaşamımızı kökten değiştirdiği tartışılmaz bir gerçek. İnsanlar fiziksel mağaza ve işletmelerden karşıladıkları ihtiyaçlarını artık oturdukları yerden online sipariş vererek karşılıyor.

İnsanların ihtiyaçlarını online satın alma yoluyla yapması fiziksel olarak var olan işletmeleri dijitale yönlendirmiş ve bu alanda yeni oyuncular dahil olmaya başladı. Bu durum e-ticaret sektörünün hızla büyümesini sağlamıştır.

İnsanların öğrenim, iş, sosyalleşme ve diğer ihtiyaçlarını internetten karşılamaya devam ettiği sürece e-ticaret sektörünün büyümeye devam edeceği kesin.

İnsanların yoğun internet kullanımı ile birlikte dijital de faaliyet gösteren firma sayısını artırdı. Önceleri internetten satış konusunda mesafeli olan işletmeler hızla kendilerini dijitale entegre etme çabası içerisinde.

Bununla beraber bir çok yeni işletmede e-ticaret pazarından pay alma yarışında. İşletmeler için bu yarışta en önemli unsur iyi bir e-ticaret sitesine sahip olmak.

Bu makalemizde bir e-ticaret sitesi nasıl kurulur, e-ticaret sitesi kurulduktan sonra kurumsallaşma adımları nelerdir, kurulan e-ticaret sitesinin güvenlik altyapısı nasıl olmalıdır, markalaşmak için hangi adımları atmak gerekir kısacası bir e-ticaret sitesi kurarken yapılması gereken tüm iş ve işlemleri bu makalemizde anlatmaya çalıştık.

E-Ticaret 2022 yılı istatistikleri

Bir e-ticaret sitesi kurmadan önce e-ticaret ile ilgili bazı istatistiki bilgileri bilmeniz faydalı olacaktır. İşte ilginç 2022 e-ticaret istatistik bilgileri;

  • 2022 yılında dünya genelince e-ticaret sitelerinden alışveriş yapacak insan sayısının 2.14 milyar civarında olacağı düşünülüyor. Bu rakam toplam dünya nüfusunun %27’sine tekabül etmekte.
  • Dünya genelindeki perakende satışlarının %8.1’lik kısmı e-ticaret siteleri üzerinden yapılacağı beklenmekte. Bu oran e-ticaretin toplam ticaret hacminde ne kadar önemli bir yer kapladığının da göstergesi.
  • İnsanların internet üzerinden satın almasının en önemli nedenlerinden bir tanesi de ücretsiz teslimat yapılıyor olması. Diğer önemli etkenler ise indirimli ürünler, müşteri yorumları ve alınan ürünlerin kolay iade ediliyor olması.
  • İnsanların %33,6’sı fiziksel bir mağaza da iken cep telefonlarından almak istedikleri ürünlerin fiyatlarını internet fiyatları ile karşılaştırmakta.
  • Alışveriş yapan insanların %81’i arkadaş ve ailelerinin tavsiyelerini dikkate almakta.
  • Alışveriş yapan insanların %58’i bir ürünle ilgili okudukları olumsuz yorumdan etkilenmekte ve o ürünü almaktan vaz geçmekte.
  • Bir e-ticaret sitesini ziyaret eden insanların %1.94’ü satın alma işlemini tamamlamakta. Bu da her 100 insandan ortalama 2 tanesi alışveriş yapıyor demek.
  • E-ticaret sitelerini ziyaret eden insanların %69’u sepetlerine ekledikleri ürünleri unutarak e-ticaret sitesini terk etmekte.
e-ticaret sitesi nasıl kurulur

Neden e-ticaret sitesi oluşturmalısınız?

E-ticaret Pazar hacmi başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyada günden güne artış göstermekte. E-ticaret Pazar hacminin büyümesi başta SEO çalışması olmak üzere dijital pazarlama kanallarının sayesinde olmakta.

E-ticaret pazarının büyümesi dijital pazarlama kanallarının da büyümesini sağlamakta. Dijital pazarlama kanallarının büyümesi kullanıcı standartlarını ve güvenlik önlemlerini de ön plana çıkarmakta.

Neden e-ticaret sitesi kurmalısınız sorusuna istatistiki bilgi ile cevap verecek olursak alışveriş yapan insanların %43’u bir ürünü satın almadan önce ürünü ve fiyatını internet üzerinden araştırıyor.

Açacağınız e-ticaret sitesi sayesinde satmış olduğunuz ürünler araştırma yapan kullanıcıların önüne çıkacak. E-ticaret sitesi açmakla fiyat araştırması yapan kişiye ürününüzü satma ihtimaliniz olacak.

Bunun yanında e-ticaret sitenizi ziyaret eden insanların nazarında marka bilinirliğiniz artmış olacak. E-ticaret sitenizin olması markanızı büyütmeniz açısından size sayısız fırsatlar sunar.

Yeni pazar alanları kazanırsınız

İşletmeler için en zor alanlardan biriside yeni Pazar ve yeni müşteriler bulmaktır. İşletmeler yeni pazarlar ve yeni müşteriler bulmak için reklam türlerinin neredeyse tamamını kullanır. Yeni pazarlar bulmak ağırlıklı olarak reklam vermeye dayandığı için küçük işletmeler açısından maliyetli olabiliyor.

Ama bir e-ticaret sitenizin açılmış olması SEO çalışması ile birlikte size yeni müşteriler kazandıracaktır. Başarılı bir SEO çalışması ile Google da arama yapan kişileri müşteriniz yapabilirsiniz.

Benzersiz alışveriş deneyimleri oluşturabilirsiniz

Bir e-ticaret sitesi açmış olmakla ürün ve hizmetlerinizi tanıtmak için bir çok seçeneğe sahip olacaksınız. Fiziksel dükkanınızda ürünlerinizi sadece vitrinde sergileyebilirken e-ticaret siteniz sayesinde hem sitenizin ana sayfasında, hem sosyal medya mecralarında hem de bir dijital platformda sergileyebilirsiniz. Benzersiz bir alışveriş deneyimi sayesinde müşterilerinizi sadık bir kitleye dönüştürebilirsiniz.

E-ticaret sitesi sahibi olduktan sonra ürün ve hizmetlerinizi tanıtmak, yeni müşteriler ve pazarlar bulmak için öyle yüksek bütçelere sahip olmanız gerekmez. Ücretsiz e-posta göndermek ve aktif bir sosyal medya kullanımı ile ürün ve hizmetlerinizi tanıtabilir, marka bilinirliğinizi artırabilirsiniz.

Markanızı güçlendirin

Amazon, Trendyol başta olmak üzere dijital pazaryerlerinde satış yaptığınız zaman ürünleriniz ilgili kategoride listelenir. Ürün satın alan insanlar ürünü sizden aldığının farkında bile değildir. Onlara sorarsanız ürünü Trendyol’dan veya Amazondan aldıklarını düşünür.

Ama kendi e-ticaret siteniz olursa insanlar sizden alışveriş yaptıklarını bilirler. İyi bir alışveriş deneyimi yaşattığınız müddetçe de marka bilinirliğiniz sürekli ve hızlı bir şekilde artar.

E-ticaret sitesinden mi yoksa pazaryerlerinde satış yapmak mı mantıklı sorusuna cevap verdiğimiz makaleyi mutlaka okumalısın.

Pazar yerleri mi e-ticaret sitesi mi

Bir E-Ticaret Sitesini Nasıl Oluşturabilirsiniz?

Bir e-ticaret sitesini nasıl oluşturabilirsiniz?

Bir e-ticaret sitesi oluşturmak sanılanın aksine çok kolaydır. Üstelik artık günümüzde e-ticaret sitesi kurma işini otomatik olarak yapan yazılım ve uygulamalar bulunmakta. Otomatik olarak site kurucular olsa da siz e-ticaret sitesinde nelere ihtiyaç duyacağınızı bilmeniz gerekiyor.

Bunun sitemizin e-ticaret kategorisindeki makaleleri okumak sizin için son derece faydalı olacaktır. Bir e-ticaret sitesi kurmak için aşağıdaki adımları atmalısınız.

1-E-Ticaret Platformunu Seçin

2-Bir Alan Adı Satın Alın

3-Web Sitesi Geliştiricisiyle Çalışın

4-Site Şablonunuzu Seçin

5-Ürünlerinizi Sitenize Ekleyin

6-Ödeme Yöntemlerinizi Ayarlayın

7-Gönderim Ayarlarınızı Yapın

8-E-ticaret Sitenizi Test Edin ve Yayınlayın

E-Ticaret platformunuzu seçin

Ürün veya hizmetlerinize uygun bir e-ticaret platformu bulmak e-ticaret yolculuğunun ilk adımıdır. Ürün hizmetlerinize cevap verecek bir e-ticaret yazılımı başarınızı belirleyen en önemli unsurdur.

E-Ticaret platform türleri

İşletmeniz için belirleyeceğiniz e-ticaret platformu 3 ana başlıkta incelenebilir. Ürün ve hizmetlerinizin türüne, gelecekteki hedeflerinize ulaşmada size en çok hangi platform yardımcı olacaksa o platformu seçmeniz gerekmekte. E-ticaret platformunu doğru belirlemek ilerde ortaya çıkabilecek sorunları minimuma indirgemenizi sağlayacaktır. E-ticaret platformları;

  1. Açık Kaynak (Ücretsiz E-ticaret Yazılımları)
  2. Servis Olarak Sunulan Yazılımlar (Ücretli E-ticaret Yazılımları)
  3. Headless (Başsız) E-Ticaret Yazılımları

Açık kaynak (ücretsiz e-ticaret yazılımları)

Adından da anlaşılacağı üzere açık kaynak olarak ücretsiz sunulan e-ticaret yazılımlarıdır. Açık kaynak yazılımların kurulumu ücretsiz olup kolayca kurabilirsiniz. Açık kaynak yazılımların kodlarına erişim imkanınız olduğu için istediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz.

Açık kaynak yazılımların güncel versiyonlarını kullandığınız sürece güvenlik olarak sorun yaşamazsınız. Açık kaynak yazılımlara Opencart, Woocommerce, PrestaShop, Magento gibi yazılımları örnek gösterebiliriz.

Açık kaynak yazılımlardan maksimum faydayı görebilmek için kod bilgisi bilmeniz gerekir veya elinizin altında sürekli olarak kod bilgisi olan birini bulundurmanız gerekecektir.

Ücretsiz e-ticaret yazılımları nelerdir? öğrenmek için aşağıdaki makaleyi okumalısın.

Ücretsiz e Ticaret Sitesi Yazılımları

Servis olarak sunulan yazılımlar (ücretli e-ticaret yazılımları)

Ücretli veya aylık abonelik şeklinde kullandırılan e-ticaret yazılımlarıdır. Ücretli e-ticaret yazılımlarının kullanımı son derece kolaydır. Kullanmak için teknik veya kod bilgisine ihtiyacınız yoktur. Yazılımın müsaade ettiği çerçevede kişiselleştirme yapabilirsiniz.

Ücretli e-ticaret yazılımlarının sağlam bir güvenlik altyapıları bulunmaktadır. Ücretli e-ticaret yazılımları başlangıçta e-ticaret için kodlandıkları için bütün e-ticaret süreçlerinize yeterince cevap verecektir.

Abonelik usulü ile çalışan sistemlerde aylık ücret ödersiniz. Aylık ödenecek ücret yazılımdan yazılıma farklılık gösterir. Aylık abonelik usulü ile çalışan sistemlerde gelişmiş müşteri hizmetleri bulunur. Her türlü konuda sınırsız destek alabilirsiniz.

E-Ticaret Hosting Servisi

E-ticaret hosting servisi

E-ticaret sitenizin 7/24 yayın yapabilmesi için bir hosting hizmeti satın almanız gerekir. Hosting hizmeti hem sitenizin yayın yapmasına hem de sitenize ait verilerin depolanmasını sağlar. Hosting hizmeti için bütçe gerekmektedir. Bütçe miktarına göre hosting bileşenleri netlik kazanır.

Bulut (cloud) hosting servisi

E-ticaret sitelerinin harici bir serviste barındırılması Bulut Hosting kullanmanız gerekmekte. Bulut hosting hizmeti daha çok SAAS ve Headless şirketler tarafından tercih edilmektedir. Bulut hosting sitelerinizin güvenliğini, güncellemeleri, yamaları ve yükseltmeleri ve çalışma sürenizi de yönetir.

Bulut hosting hizmeti diğer hosting hizmetlerine nazaran biraz daha fazla maliyetlidir. Ama bunun yanında diğer hosting hizmetlerine nazaran daha hızlı ve yüksek performanslıdır.

Yerinde (on-premise) hosting servisi

Yerinde hosting, E-ticaret sitesinin fiziksel olarak bulunduğu adreste olan sunucuları ifade etmek için kullanılır. Sitelerin yayın yapmasını sağlayan sunucular genelde e-ticaret sitelerinden bağımsız olarak hosting firmasının olduğu adreste veya veri merkezlerinde bulunur.

Ama yerinde hosting de sunucu şirketin fiziksel olarak bulunduğu adreste olur. Yerinde hosting servisini kullanabilmek için ya bu işlerden anlamanızı yada bu işlerden anlayan teknik personel çalıştırmanızı gerektirir.

Yerinde hosting hizmetinin küçük ve orta ölçekli işletmelerden ziyade büyük işletmeler için uygun olduğunu belirtmekte fayda var. Sunucu fiyatları, teknik personel harcamaları ve başka giderlerin olması bu hizmeti pahalıya getirmektedir.

Hosting seçiminin neden önemli olduğunu aşağıdaki makalede detaylı anlattık. Mutlaka okumalısın.

E-Ticaret Siteleri için Hosting Seçimi

E-Ticaret platformunuzu seçerken göz önünde bulundurmanız gerekenler

E-ticaret sitesi olarak müşterilerinize en iyi müşteri deneyimini yaşatacak sisteminizin olması gerekir. Müşterilerinize en iyi deneyimi yaşatacak yazılımınız yoksa bunun size bir çok açıdan zararı dokunur. Müşterilerinize en iyi deneyimi yaşatacak e-ticaret yazılımı seçerken aşağıdaki hususları göz önünde bulundurmanız gerekir. Bunlar;

  • Web Site Performansı
  • Trafik Kapasitesi
  • Mobil Optimizasyon
  • Güvenli Ödemeler ve Veriler

Web site performansı

E-ticaret siteniz için seçmiş olduğunuz yazılımın tutarlı bir şekilde çalıştığına emin olun. Tutarlı bir şekilde çalışan e-ticaret yazılımı hiçbir şekilde size ve ziyaretçileriniz sorun çıkarmaz. Sitenizin yayını kolay kolay kesilmez.

Sitenize API entegre etmek istediğinizde kolayca entegre edebilirsiniz. Performansı yüksek olan bir e-ticaret sitesi hızlı açılacağından ziyaretçilerinize iyi bir alışveriş deneyimi yaşatırsınız.

Trafik Kapasitesi

Trafik kapasitesi

Her yazılımın, her sunucunun belli bir trafik kapasitesi bulunmaktadır. Kapasitenin üzerinde ziyaretçi geldiğinde site de yavaşlama veya sayfanın görüntülenmemesine sebep olur.

Bu yüzden ziyaretçi sayısına cevap verebilecek bir yazılıma ve sunucuya sahip olmalısınız. Yılın belli dönemlerinde, özel günlerde sitenizin trafiği birden artabilir, bu tarz durumlar için yazılımınız sıkıntı yaşatıp yaşatmayacağını iyice araştırmalısınız.

Mobil optimizasyon

Cep telefonlarında internetin kullanılmasıyla beraber insanlar artık bütün ihtiyaçlarını cep telefonları ile karşılar oldu. Bu yüzden bütün web sitelerinin mobil uyumlu olması hayati bir konu haline geldi.

Eğer siteniz mobil uyumlu değilse ziyaretçiler sitenizi terk edecek ve bu marka bilinirliğinize zarar verecektir. E-Ticaret platformunuzun %100 mobil uyumlu olduğuna kanaat getirdikten sonra tercih edin.

Güvenli ödemeler ve kullanıcı verileri

Müşteriler için bir e-ticaret sitesinde en önemli unsurlar güvenlik ve güvenli ödeme çeşitlerinin fazlalığıdır. Müşterilerinize ait verileri güvenli bir şekilde depolayan sunucuya sahip olmalısınız. Güvenli bir site olduğunuzu bir takım banner ve görsellerle müşterilerinize anlatıp, inandırmalısınız.

Müşteriler satın aldıkları ürünle ilgili ne kadar çok ödeme seçeneği sunarsanız o kadar çok güveni artıyor ve gönül rahatlığı ile alışverişlerini yapıyorlar. Sitenizde bütün ödeme çeşitlerini entegre etmeye çalışın.

Kullanabileceğiniz e-ticaret web sitesi oluşturucuları

E-ticaret yazılımı e-ticaret sitenizin temelin oluşturmaktadır. Bu amaçla kullanabileceğiniz ücretli ve ücretsiz e-ticaret yazılımlarının olduğundan yukarıda bahsettik.

Bu yazılımların haricinde kendinizde özel kodlama e-ticaret sitesi yazılı yaptırabilirsiniz. E-Ticaret sitesi oluşturmak için kullanabileceğiniz e-ticaret sitesi web sitesi oluşturucular aşağıdaki gibidir;

  • BigCommerce
  • Shopify
  • Magento
  • WooCommerce
  • Opencart
  • PrestaShop
  • Wix
  • Ticimax
  • İdeasoft

Bir alan adı satın alın

Alan adı nedir sorusuna cevap verecek olursak alan adı e-ticaret sitenize erişilmesini sağlayan anahtar gibidir. Alan adınız kısa ve kolay hatırlanabilen bir isimden oluşmasına dikkat edin. Alan adınızın yazılması kolay, Türkçe karakter içermemesine dikkat edin.

Alan adınızın yazılırken başka anlamlara gelmesi çok önemlidir. Alan adınızda mümkün mertebe tire ve sayı kullanmayın. Dünya genelinde en çok tercih edilen uzantı türü com uzantısı olduğundan bilinirliği en yüksek uzantı com’dur.

Bu yüzden size tavsiyemiz alan adınızın com uzantılı alan adını kullanmanızdır. Ülkemizde com.tr uzantılı siteler daha güvenilir geldiğinden bu uzantı türünü de kullanabilirsiniz.

Alan adınız marka olabilecek, duyulduğunda ilk akla sizi getirecek yapıda olmalıdır. Alan adınız sektörünüze ifade edebilecek, duyulduğunda ne tür bir site olduğunuzu çağrıştırabilecek kelimelerden oluşmasına dikkat edin.

Alan adları ne kadar kısa olursa o kadar değerli ve o kadar kolay hatırlanır. O yüzden alan adınızın kısa mümkünse 15 karakteri geçmemesine dikkat edin.

Alan adı nasıl satın alınır sorusuna detaylı cevap verdik. Öğrenmek için aşağıdaki makaleyi hemen oku.

Adım adım alan adı nasıl alınır

Web sitesi geliştiricisiyle çalışın

Hazır site geliştiricileri ile çalışmak size ciddi kolaylıklar sağlar. Site geliştiricileri gerekli teknik bilgi ve birikime sahip olduğundan sizi bir çok sıkıntıdan kolayca kurtarabilir.

Site şablonunuzu seçin

Site şablonu ziyaretçilerin sitenize ilk geldiklerinde karşılaştıkları görüntüdür. Site şablonunuzun faaliyet gösterdiğiniz sektör ile uyumlu olmasına dikkat edin. Site şablonunuz ziyaretçilerin sitede kolayca dolaşmasına imkan tanımalıdır. Seçmiş olduğunuz site şablonu sade olmalı, yazılar kolay okunabilir ve göz yormamalıdır.

Ürünlerinizi Sitenize Ekleyin

Ürünlerinizi sitenize ekleyin

Ürün sayfaları e-ticaret sitelerinin en önemli kısmıdır. Ürün sayfası son derece sade, göz yormayan, müşterinin öğrenmek istediği bilgiyi net bir şekilde verebilmelidir. Ürün sayfasında ürün açıklamaları SEO çalışması anlamında kolayca eklenebilmelidir.

Ürünleri eklerken teknik detaylardan ziyade kullanıcıların akıllarına gelebilecek sorulara cevap verebilecek nitelikte olmalıdır. Ürün açıklamaları uzun ve karmaşık cümlelerden oluşmamalıdır. İyi bir ürün açıklaması aşağıdaki sorulara cevap verebilmelidir.

  • Bu ürün kimin için?
  • Ürünün temel detayları nelerdir?
  • Bu ürünü nerede ve ne zaman kullanılır?

Ürün sayfalarında insanların en çok dikkat ettiği detay ürün görselleridir. Bu yüzden ürün sayfanızda mutlaka yüksek kaliteye sahip ürün görselleri kullanın. Ürün görselleri seçerken aşağıdaki detaylara dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

  • Yüksek kaliteli fotoğraflar kullanın.
  • Her fotoğrafın aynı boyutta olmasına dikkat edin.
  • Ürünün farklı seçenekleri için farklı fotoğraflar ekleyin.

Ürünlere ait ürün kategorileri çok karmaşık olmamalıdır. Ziyaretçileriniz ürünlere maksimum üç adımda ulaşabilmelidir. İnsanların aradıkları kolayca bulabilmeleri için ürün kategorileri sayfasına mutlaka filtre seçenekleri ekleyin. Öne çıkan ürünlerinizi ürün kategorileri sayfalarında listeleyin.

Ödeme yöntemlerinizi ayarlayın

Bir e-ticaret sitesinde satışı tamamlayan unsur ödeme seçenekleridir. Sitedeki ödeme seçenekleri kısıtlı ve karışıksa müşteri ürünü almaktan vazgeçebiliyor. Bu yüzden ödeme seçenekleriniz fazla ve karışık olmamalıdır.

Ödeme sayfası müşteriye güven vermelidir. Ödeme sayfasının, ödeme altyapınızın güvenli olduğunu görsel ve yazılarla sitenizin uygun yerlerinde belirtin.

Kredi kartıyla ödeme yapılabilmesi için kredi kartı entegrasyonunuzu mutlaka yapın. Bunun için mutlaka bir sanal pos kullanın. Kredi kartıyla ödeme yapan müşteri kredi kartına taksit olup olmadığına çok dikkat eder.

Sizde bu konuya dikkat edip taksit seçenekleri sunan sanal poslar kullanın. Kredi kartının yanı sıra müşteri EFT veya Banka Havalesi ile ödeme yapabilmelidir. EFT ve Banka Havalesi için gerekli olan bilgileri sitenizde mutlaka belirtin.

Sitenizden ilk defa alışveriş yapacak müşterilerin yaşadığı en büyük tereddüt sizin güvenilir bir e-ticaret sitesi olup olmadığınızdır. Bunun önüne geçebilmek için mutlaka kapıda ödeme seçeneği sunun. Böylece müşteri içi rahat bir şekilde alışverişi yapacaktır. Kapıda ödeme ücretinin olduğunu müşterinize mutlaka belirtin.

Ödeme yöntemi seçerken dikkat etmeniz gerekenler

Kredi kartı ile ödeme entegrasyonu kredi kartı bilgilerini şifreleyip başkalarının bu bilgileri görmelerini, erişmelerini engelleyen güvenli bir yöntemdir. E-ticaret sitenize ödeme yöntemi seçerken aşağıdaki hususlara dikkat edin.

  • Kullanım kolaylığı sağlıyor mu?
  • Bu ödeme yöntemi için kullanıcı yorumları neler
  • Ek ücret alınıyor mu?
  • PCI uyumlu ve güvenli m?
Gönderim Ayarlarınızı Yapın

Gönderim ayarlarınızı yapın

Müşterilerin ödeme den sonra dikkat ettikleri diğer husus ise gönderim seçenekleridir. E-ticaret sitenizi açmadan önce belirlemeniz gereken alanlardan biriside kargo gönderim seçenekleridir. Müşteriler aldıkları ürünle ilgili kargo ücreti ödemek istemediği için ücretsiz kargo olan siteleri tercih etmekte.

Sizde mümkün mertebe kargolarınızı ücretsiz göndermeye çalışın. Bu mümkün değilse belli bir miktarın üzerinde alışveriş yapıldığında ücretsiz kargo ile gönderim yapın. Ve bunları sitenizin uygun alanlarında belirtin.

Anlaştığınız kargo firmasının en kısa sürede ürünleri alıcısına teslim edecek olmasına ve Türkiye’nin her yerinde şubesi olmasına dikkat edin. E-ticaret sitesi yazılımınızın kargo entegrasyonuna müsaade edip etmediğine dikkat edin.

Sitenizden ürün alan kişileri kargo süreçleri ile ilgili mail ve SMS ile bilgilendirin. Müşterileriniz kargo takibini siteniz üzerinden yapabilmelidir. Buna imkan tanıyan e-ticaret yazılımlarını tercih edin.

E-ticaret sitenizi test edin ve yayınlayın

Yukarıda anlatmış olduğumuz hususları sitenize entegre ettikten sonra yayına vermeden önce kontrol edin. Bütün adımların çalışıp çalışmadığına emin olun. E-ticaret sitenizi yayına almadan önce aşağıdaki hususlara dikkat edin.

  • E-ticaret sitenizdeki ödeme yöntemleri çalışıyor mu?
  • E-ticaret sitenizdeki işlevler çalışıyor mu?
  • E-ticaret siteniz mobil cihazlarda çalışıyor mu?
  • E-ticaret sitenizi farklı tarayıcılarda test edin.
  • E-ticaret sitenizin dil, saat, iletişim bilgileri, ölçü birimleri vb. ayarlarını kontrol edin.

E-ticaret sitesi insanların sadece ürün aldıkları bir yer değildir. E-ticaret sitesi markanızı büyüttünüz bir alan, hesap kitabınızı yaptığınız bir işletme ve gelecekteki yerinizi belirleyen platformdur. Bu yüzden adım adım e-ticaret sitesi açmak için yukarıdaki hususlara harfiyyen dikkat edin.

Oyla! post
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 1
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    g_zel
    Güzel
  • 0
    ba_ar_l_
    Başarılı
  • 0
    tepkisiz
    Tepkisiz
  • 0
    _lgisiz
    İlgisiz
  • 0
    _zg_n
    Üzgün

Aslıhan Baturalp, Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden başarılı bir şekilde mezun olmuştur. Kariyerine e-ticaret dünyasında adım atan Aslıhan şu anda bir e-ticaret danışmanlık firmasında profesyonel olarak görev yapmaktadır. Aslıhan'ın iş dünyasındaki başarısının yanı sıra gezmeye olan merakı ve kitap okuma tutkusu onun çok yönlü bir kişiliğe sahip olduğunu yansıtır.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir