1. Anasayfa
  2. E-Ticarete Giriş

E-ihracat Sitesi Nasıl Kurulur?


0

E-ihracat sitesi nasıl kurulur? hemen öğren. İnternetten alışverişin yaygınlaşması, e-ihracat sitesi nasıl kurulur sorusunu akıllara getirir. Hızlı ulaşım, ürün çeşitliliği, online ödeme ve pratik şekilde aynı zamanda da uygun fiyatla alışveriş yapabilme imkanı; e-ihracatın gelişmesinde önemli bir paya sahiptir.

Ürünleri yurtdışına satış yapma anlamına gelen e-ihracat, pek çok e ticaret sitelerinin tercihidir. Dijital pazarlamanın bir parçası olarak görülen e-ihracat, işletmelere ülkelere göre dünya genelinde satış yapma fırsatını sunar.

E-ihracat sitesi nasıl kurulur, kurulum sırasında neler önemlidir ve hangi aşamalardan geçilir gibi merak edilen tüm konulardan bu yazıda bahsettik.

e-ihracat sitesi nasıl kurulur
e-ihracat sitesi nasıl kurulur

E-İhracaat nedir?

E-İhracaat, nedir derken aslında hepimiz neyden bahsettiğimizi biliyoruz. Herhangi bir ürün veya hizmetin internet üzerinden satılmasına e-ticaret denir diye önceden tanımını yapmıştık. E-ihracat ise herhangi bir ürün veya ürünlerin internet üzerinden web sitemiz veya online pazaryerleri üzerinden ülkemiz dışındaki kişilere satılmasına verilen isimdir.

Yani bildiğimiz ihracatın online olarak internetten yapılması. Fiziksel ticaretteki müşteri bulma, ürünlerin müşteriye tanıtımını yapma, müşterilerden sipariş alma süreçler e-ihracatta online ortamda yapılmakta. Ülkemizde e-ihracata son zamanlarda yoğun bir ilginin olduğu herkesce malum.

Bunun nedeni daha fazla müşteriye ulaşma imkanının olması. Tabiri caizse tüm dünya sizin müşteriniz. E-ihracatın bir diğer avantajı da ürünün direkt üreticiden alınıp aracısız bir şekilde alıcıya ulaştırılması. Bu da zaman va mliyet kaybını minimuma indirgemekte. E-ihracatta ürün kategorisinin fiziksel ihracata göre daha fazla olmasını bir diğer avantaj olarak sayabiliriz.

E-ihracat sitesi domain ve hosting satın alımı

E-ihracat yapmak istiyorum diyen kişilerim ilk olarak domain ve hosting satın almaları gerekir. İşletmenizin internet adını oluşturan domain, hem satışlarda hem de şirket imajında önemli bir yer tutar. Domain adresi seçerken dikkat etmeniz gereken bazı faktörler bulunur.

Domain alırken satış yapacağınız bazı ülkelerin dillerine göre kelimeler tercih etmeniz önerilir. Daha fazla kişiye ulaşmanızı kolaylaştıran bu yöntem, aynı zamanda yurtdışında da tanınır hale gelmenize olanak tanır. Domain adınızın uzantısı, e-ihracatın önemli bir diğer konusudur.

İnternet üzerinde satış alanınız olarak seçtiğiniz ülkelerdeki uzantıları kullanarak arama motorlarında daha sık çıkmanız mümkündür. İşletmenizin başarısını doğrudan etkileyebilecek uzantılar, ülke içerisindeki bilinirliğinizi artırır. Önem verilen bir başka nokta ise, e-ihracat için kurduğunuz internet sitesinin adıdır.

12-15 karakter arasında olması tavsiye edilen site adınız, ziyaretçilerin aklında kalabilmelidir. Domainin yanı sıra hosting de e-ihracat sitelerinin olmazsa olmazıdır. İnternet sitenizin bulunduğu ana bilgisayarı tanımlayan hostingler, başarılı bir işletme kurmanızda büyük rol oynar.

İşletim sistemi, e-mail adresleri, web alanı, subdomain, trafik gücü ve veri tabanı; hosting seçiminde değerlendirilen faktörlerdir. Hosting ve domain konusunda önemli görülen kriterler doğrultusunda e-ihracat sitenizi kolayca açma şansınız mevcuttur. Bu sayede de internet üzerinden satışın avantajlarını daha rahat yaşayabilirsiniz.

E-İhracat Sitesi Altyapısı Seçimi

E-İhracat sitesi altyapısı seçimi

E ihracat sitenizi kurarken altyapı seçimi büyük önem taşır. Ücretli ve ücretsiz seçeneklerin bulunduğu altyapılar, site işleyişinde önemli bir yere sahiptir. Ürün ve iş yönetimini kolaylaştıran e ihracata ait olan altyapılar, firmalara pek çok avantaj sunar.

Bütçenize uygun alternatifleri değerlendirerek e-ihracat sitenizi aktifleştirmeniz mümkündür. Geniş kapsamlı hizmetlerin dikkat çektiği altyapılar, bütün firmalar tarafından kullanılır. E-ihracat sektörünün vazgeçilmez parçaları arasında kabul gören altyapılar, satıcı ve alıcıların her anlamda işine yarar.

E-İhracat sitesi web sitesi kurulumu

E-ihracat sitesi nasıl kurulur denildiğinde web sitesi kurulumundan sıklıkla bahsedilir. E-ihracat aracılığıyla satış yapmak için Web sitenizi tasarlarken özen göstermeniz gereken birkaç püf noktası bulunur. İşletmenize büyük katkılar sağlayacak bu tüyolar, web sitenizi şekillendirirken en büyük yardımcınız olur.

İlk olarak ürünleriniz ayrı sınıflarda sunmanız önerilir. Popüler ürünler, en çok satan ürünler ve indirimli ürünler gibi kategoriler oluşturarak müşterileri alışverişe teşvik etme şansınız vardır. Ürünleri kategorize etmek, aynı zamanda müşterilerin ürün ararken vakit kaybetmesini engeller.

Web sitesi tasarımında bir diğer önemli nokta ise, sitenin görünüşüdür. Şık, kullanışlı ve doğal bir görünümün hakim olduğu web siteleri; müşterilerin beğenisini kazanır. Bunun yanı sıra e-ihracat sitenizde farklı dillere yer vermeniz gerekir.

Dünyanın dört bir yanında ziyaret edilen sitenizin pek çok dille uyumlu çalışması önemlidir. Bu konuda çevirmen ya da ajanslardan yardım almanız tavsiye edilir.

E-İhracat sitesi için reklam verme

Ayrıca sosyal medya hesapları kurarak farklı platformlardan ürün tanıtımı yapmak, işletmenizin kısa sürede büyümesine olanak tanır. İçerik yönetimini en doğru şekilde yaptığınız takdirde sürekli yeni müşteri kazanma şansını elde edersiniz. Türkiye nin her yerinden bu sisteme dahil olma şansınız vardır. Mikro ihracat bu noktada en sık tercih edilen seçeneklerin başında yer alır.

E-ihracat sitelerinin satış oranını artırmak, reklamlar sayesinde oldukça kolay hale gelir. Google ve Yandex gibi arama motorlarında SEO çalışmaları yaparak daha çok kişiye ulaşmanız mümkündür.

Siz de e-ihracat sitesi nasıl kurulur ile ilgili detaylı bilgileri edinerek, bu bilgilerden hareketle kendinize ait bir web sitesi yaratabilirsiniz.

3/5 - (1 vote)
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 1
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    g_zel
    Güzel
  • 0
    ba_ar_l_
    Başarılı
  • 0
    tepkisiz
    Tepkisiz
  • 0
    _lgisiz
    İlgisiz
  • 0
    _zg_n
    Üzgün

Eylül Arslanoğlu, Samsun doğumlu ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan bir e-ticaret uzmanıdır. Kariyerine e-ticaret alanında uzmanlaşarak adım atan Eylül, kategori yöneticisi olarak görev yapmaktadır. E-ticaretin dinamik dünyasında deneyimli olan Eylül, ağırlıklı olarak e-ticaret, e-ticaret eğitimi, e-ticaret yazılımları ve e-ticaret entegrasyonları gibi konularda uzmanlaşmıştır.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir