1. Anasayfa
  2. Faydalı Uygulamalar

En İyi Ekran Kaydedici Programlar


0

En iyi ekran kaydedici programlar hangileridir? sizin için derledik. Youtube, Twitch gibi platformların yaygın bir şekilde kullanılması ile birlikte ekran kaydetme programları  daha bir önem kazanmıştır. Twitch üzerinden oyun oynarken, video hazırlarken, bilgisayarınızda yaşadığınız sorunu sözel olarak ifade edemediğimiz durumlarda ekran kaydedici programlar sıklıkla tercih edilmekte.

Ekran kaydedici programlar günümüzde daha çok Youtuber’lar veya Twitch canlı yayınları yapan gamerlar tarafından tercih ediliyor gibi görünse de bu programları eğitim, iş gibi alanlarda da kullanılmakta.

Bu makalemizde ekran kaydedici program nedir, en iyi ekran kaydedici programlar nelerdir, e-ticaret siteleri ekran kaydedici programları nasıl kullanabilir gibi sorulara cevaplar vereceğiz.

En iyi ekran kaydedici programlar
En iyi ekran kaydedici programlar

Ekran kaydedici program nedir?

Ekran kaydedici program, oyun oynarken yapılan mause hareketlerini kaydetmeye, Windows masaüstündeki bir ekran görüntüsü almak istediğimizde, bilgisayarda yaşamış olduğumuz bir sorunu sözel olarak anlatmakta zorlandığımızda bilgisayarımızın o an ekranında olan görüntüyü kaydetmemizi sağlayan programlara denir.

Ekran kaydedici programlar bu gün bir çok alanda sıklıkla kullanılmaktadır. Ekran kaydedici programlar ücretli ve ücretsiz olarak iki gruba ayrılmaktadır.

İyi bir ekran kaydedicisi programın özellikleri şunlardır;

  • Masaüstü sesleri sorunsuz kayıt etmesi
  • Webcam kaydı yapabilmesi
  • Full HD kayıt olanağının olması
  • Ücretsiz olması

E-Ticaret siteleri ekran kaydedici programları nasıl kullanabilir?

Ekran kaydedici programlar e-ticaret sitelerinin bir çok alanda işine yarayabilir. Ekran kaydedici programlar e-ticaret sitelerine zaman ve gereksiz maliyetlerden kurtarabilir. E-ticaret siteleri ekran kaydedici programlar ile;

1-Yeni çıkan bir ürünün kullanımını, özelliklerini, kutunun açılması gibi konuları müşterilerinize anlatırken ekran kaydedici programları kullanabilirsiniz.

2-E-ticaret sitenizde nasıl yapılır? tarzı konuları uygulamalı olarak anlatabilir, anlattığınız konuları ekran kaydedici programlar ile kayıt edip Youtube kanalınızda, sosyal medya hesaplarınızda veya sitenizde ki yardım sayfalarında kullanabilirsiniz.

3-Müşterilerinizin sitenizle veya satmış olduğunuz ürünlerle ilgili yaşamız olduğu sorunları anlatırken bu sorunların başka müşterilerinize de yardımcı olması için ekran kaydedici programlar ile kayıt edebilirsiniz.

4-Müşterilerinizle zaman zaman online görüşmeler yapıp bu görüşmeleri daha sonra izlenmesi için Youtube kanalınıza veya sosyal medya hesaplarınıza yükleyebilirsiniz.

5-Daha nitelikli hizmet verebilmek adına çalışanlarınızla zaman zaman online toplantılar yapıp bu toplantıları diğer çalışanların izlemesi için kayıt edebilirsiniz.

6-Çalışanlarınıza belli konularda online eğitimler verip, verilen bu eğitimleri sonradan diğer çalışanlarınızın izleyebilmesi için ekran kaydedici programlar ile kayıt edebilirsiniz.

2022 Yılının En İyi Ekran Kaydetme Programları
en iyi ekran kayıt etme programları nelerdir?

En iyi ekran kayıt etme programları nelerdir?

Günümüzde ekran kaydetme görevi yapan bir çok program ve uygulama mevcuttur. Bu makalemizde bizim tarafımızdan ve insanlar tarafından en iyi ekran kaydedici program olarak nitelenen programları tanıtacağız.

En İyi Ekran Kaydetme Programları şunlardır;

  1. ApowerREC
  2. Bandicam
  3. Camtasia
  4. EaseUS RecExperts
  5. Movavi Screen Recorder
  6. Obs Studio
  7. Screenflow
  8. Sharex
  9. Snagit
  10. Windows Ekran Kaydedici

ApowerREC

ApowerREC, Apowesoft tarafından geliştirilen bir ekran kayıt uygulamasıdır. Uygulama çapraz kayıt yapabilmektedir. ApowerREC uygulaması Windows, Mac, Android ve IOS işletimine sahip tüm cihazlarda sorunsuz çalışabilmektedir. Uygulama ile ekran, webcam ve ses kaydı alınabilir, alınan görüntüler üzerine yazı yazabilir ve düzenleme yapabilirsiniz.

Uygulama ile belirli bir zaman diliminin de ekran kaydını almak mümkün. Uygulama kayıtta iken ekranın herhangi bir noktasını yakınlaştırıp uzaklaştırabilirsiniz.

Uygulamanın kilitleme özelliği sayesinde belirlemiş olduğunuz belirli bir noktanın kaydını almaya devam edebilir, bu sırada siz ekranınızda başka işlerde yapabilirsiniz.

Uygulama ücretli olup şuan bir alana bir bedava kampanyası bulunmakta. Kişisel kullanımlar için ömür boyu lisans 69,95 $ olup, ticari kullanım ömür boyu lisansı 159,99 $ ile satılmaktadır.

Bandicam

Bandicam, en popüler ekran kayıt programlarından biridir. Bandicam programının ücretli ve ücretsiz şeklinde iki versiyonu bulunmaktadır. Ücretsiz versiyondaki özellikler ile bir çok işinizi sorunsuz bir şekilde yapabilirsiniz.

Uygulama kullanıcılarına webcam desteği sunmaktadır. Uygulamanın ayarlar kısmından fare imlecinin görünüp görünmeyeceğini belirleyebilirsiniz.

Bandicam programı harici cihazlardan gelen (Playstation, Xbox, akıllı telefon ve IPTV) ekranları da kayıt edebilmektedir.

Programın ücretli versiyonu ömür boyu lisans ile 39,95 $ olup, bu ücret yaptığı işe ve sahip olduğu özelliklere göre oldukça makul bir ücrettir. Uygulamanın Bandicut isimli uygulaması video kesme ve düzenleme görevi yapmakta olup, bu uygulama ayrıca ücretlendirilmektedir.

Camtasia

Camtasia, ekran kayıt programı en çok kullanılan programlardan biridir. Uygulama Windows ve IOS işletim sistemlerinde sorunsuz kullanılabilmekte. Uygula ekran kayıt etmenin yanı sıra, video düzenleme özelliğine de sahiptir. Çekmiş olduğunuz ekran kayıtlarını düzenleyebilir, sürükle bırak özelliği ile efekt ekleyebilir, oluşturmuş olduğunuz videoyu yayınlayabilirsiniz.

Camtasi ekran kayıt programı aynı zamanda yeşil ekran arka plan desteği de sunmaktadır. Fare kullanımı, animasyon ve efekt ekleme uygulamanın diğer özelliklerindendir.

Uygulamanın ücretsiz versiyonunu  TechSmith firması sunmakta olup, tüm özelliklerini kullanmak isterseniz de 294,99 $ ödeyerek satın alabilirsiniz.

EaseUS RecExperts

EaseUS RecExperts ekran kayıt uygulaması bir çok özellik ve kullanım kolaylığına sahiptir. Bu anlamda işinizi fazlasıyla görecektir. Uygulama ekran kayıt etmenin yanı sıra kamaralı ekran videoları yakalam, full ekran yakalama, sadece seçili bölgeyi yakalama gibi özelliklere de sahiptir.

Uygulama ücretli ve ücretsiz diye iki versiyona sahiptir. Uygulamanın ücretsiz versiyonu ile bir çok işinizi rahatlıkla yapabilirsiniz.

EaseUS RecExperts uygulaması MP4, MOV, FLV, MKV, AVI, GIF uzantılarında kayıt yapıp, 60 FPS’ye kadar ekran yakalamaları yapabilirsiniz.

Movavi Screen Recorder
Movavi Screen Recorder

Movavi Screen Recorder

Movavi, tamamı Türkçe olan ekran yakalama programlarından biridir. Programın kullanımı oldukça kolay ve pratik olup, bir çok video formatında ekran kaydı yapmanıza olanak tanır.

Program ile ekranın istediğiniz belli bir bölgesini kayıt edebilirsiniz. Uygulama Skpe başta olmak üzere bir çok kaynaktan ses kaydı yapabilmenize olanak tanır.

Uygulamanın ücretli ve ücretsiz iki versiyonu bulunmaktadır. Ücretli versiyonunda sadece ekran kaydetmek için 89,95 TL, ekran kaydedici ve Video Editör Plus paketi için 159,95 TL, Video Suit 8-in-1 içinse 185.95 TL ücret ödeyerek sahip olabilirsiniz.

Obs Studio

OBS (Open Broadcaster Software) ekran yakalama programı, tamamen ücretsiz ve açık kaynak kodlu uygulamalardan biridir. Uygulama Windows, MAC ve Linux gibi platformlarda sorunsuz çalışabilmekte. Github üzerinden uygulamanın kaynak kodlarına erişip istekleriniz doğrultusunda geliştirmeler ve düzenlemeler yapabilirsiniz.

OBS Studio ile Youtube, Switch gibi platformlardan sorunsuz yayın yapabilirsiniz. Uygulama ekran paylaşımı konusunda imleç göster, tarayıcı da web sayfası paylaş, web cam paylaş, oyun paylaşımı yap, arka planda müzik çal gibi çok detaylı özelliklere sahiptir.

Screenflow

ScreenFlow, ekran kaydetme ve düzenleme programlarından biridir. Uygulanın ücretli ve ücretsiz iki versiyonu bulunu, tüm özellikleri ile birlikte kullanabilmek için ücretli versiyonuna sahip olmanız gerekiyor. Uygulamanın 149 $, 209 $ ve 239 $ dolar şeklinde üç farklı fiyatı bulunmaktadır.

Program Windows ve IOS platformları için yüksek kaliteli kayıt imkanı sunmaktadır. Programın ücretli versiyonunda detaylı bir medya kütüphanesi bulunmaktadır. Uygulamanın yeşil ekran desteği sayesinde oldukça kaliteli videolar hazırlayabilirsiniz.

Sharex

ShareX, kullanışlı ekran kaydetme programlarından birisidir. Uygulama sayesinde detaylı ekran görüntüsü alabilir, ekranın belli bir bölgesini kayıt edebilirsiniz. Kaydetmiş olduğunuz ekran görüntüsünü kolay bir şekilde paylaşabilirsiniz.

Sharex uygulaması tıpkı OBS Studio gibi ücretsiz ve açık kaynaklıdır.

Snagit

Snagit, ekran görüntüsü alma uygulamalarından birisidir. Uygulama Camtasia uygulamasının yapımcısı olan TechSmith firması tarafından geliştirilmiştir. Uygulama sayesinde eğitim ve sunumlarınız için hızlıca ekran görüntüsü alıp bunlara açıklama ekleyip düzenleyebilirsiniz.

Uygulama ücretli olup, uygulamayı 15 gün ücretsiz deneyebilirsiniz. Uygulamayı ücretli satın alırsanız 30 gün içerisinde para iadesi alabilirsiniz. Uygulamanın ücreti 49,99 $’dır.

Windows ekran kaydedici

Windows Ekran Kaydedici, adından da belli olacağı gibi Windows 10 işletim sistemlerinde yerleşik olarak gelmektedir. Bu uygulama sayesinde ücretsiz video kaydı yapabilirsiniz.

Eğer Windows 10 kullanıcısı iseniz uygulamayı ‘WINDOWS’ + ‘G’ klavye kısayolu ile hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

5/5 - (1 vote)
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 1
    g_zel
    Güzel
  • 0
    ba_ar_l_
    Başarılı
  • 0
    tepkisiz
    Tepkisiz
  • 0
    _lgisiz
    İlgisiz
  • 0
    _zg_n
    Üzgün

Aslıhan Baturalp, Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden başarılı bir şekilde mezun olmuştur. Kariyerine e-ticaret dünyasında adım atan Aslıhan şu anda bir e-ticaret danışmanlık firmasında profesyonel olarak görev yapmaktadır. Aslıhan'ın iş dünyasındaki başarısının yanı sıra gezmeye olan merakı ve kitap okuma tutkusu onun çok yönlü bir kişiliğe sahip olduğunu yansıtır.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir