KOSGEB e-ticaret desteği alarak e-ticarete başlayabilirsiniz. Yeni bir iş kurarak e-ticarete başlamak isteyen kişiler KOSGEB desteği alarak e-ticarete başlayabilir. Bu şekilde ticarete başlayan kişiler için KOSGEB hibe ve kredi dahil için birçok destek sağlamaktadır. Girişimci olarak iş kuran kişiler KOSGEB’ten e-ticaret desteğinin nasıl olacağını merak ediyor. KOSGEB e-Ticaret desteği nereden, nasıl alınır? İşte cevabı.
KOSGEB e-Ticaret desteği başvurusu nereden?
Yeni iş kurup ticarete atılan kişilerin KOSGEB kredi ve hibe desteği alabilmeleri için öncelikle bu kurumun vermiş olduğu eğitimi almaları ve eğitim sonun da verilen belgeye sahip olmaları gerekiyor. Bizzat KOSGEB tarafından verilen eğitim 32 saat sürüyor. Bu kurs aynı zamanda uygulamalı eğitim olarak da değerlendiriliyor.
Eğitimi tamamlayan kişiler kurs biyiminde kurmayı düşündükleri işin iş planları KOSGEB’e verebiliyorlar. KOSGEB tarafından yapılan inceleme sonunda onaylanan projeler desteklerden yararlanabiliyor
Başlangıçta İşletme kuruluş desteği adı altında gerçek kişi işletmelere 5 bin lira, sermaye şirketi olan işletmelere ise 10 bin lira destek verilmekte.
Birinci ve ikinci dönem diye ikiye ayrılan performans dönemlerinde ise toplamda 40 bin TL destek verilir. Bununla beraber Sertifika desteği adı altında 5 bin TL destek verilir. Verilen bu destekler ile KOSGEB girişimcilere toplamda 60 TL destek vermiş olur.
KOSGEB bunun yanında imalat sektöründe faaliyet gösterecek olan girişimciler için de toplamda 370 bin TL’ye kadar destek sağlamakta. Şimdiye kadar sadece fiziksel dükkan ve mağaza açan kişilere destek olan KOSGEB artık e-ticaret yapmak isteyen kişilere de destek vermekte. KOSGEB e-ticaret desteğinden yararlanmak isteyen kişiler iş planı hazırlayarak KOSGEB’e başvuru yapması gerekiyor. Peki KOSGEB İş planı örneği nedir?
KOSGEB e-ticaret iş planı nedir?
KOSGEB İş planı, KOSGEB tarafından verilecek kredi veya desteğin alınması amacıyla girişimciler tarafından kurulması düşünülen veya mevcut da var olan işletmelerin geliştirilebilmesi için hazırlanan bir rapordur.
KOSGEB Desteği almak isteyen kişilerin öncelikle vergi levhası sahibi olması gerekiyor. Vergi levhası almak için de ya şahıs yada şirket kurmuş olmanız gerekmekte. KOSGEB desteği için fiziki dükkân sahibi olunsun veya olunmasın KOBİ olunması gerekiyor Bir işletmenin KOBİ sayılması için kuruma beyanname vermesi gerekmekte.
KOSGEB iş planında hangi konular bulunur?
Hazırlayacağız iş planında,
- İşletme ve Faaliyet konusu,
- Girişim ve Girim hakkında bilgiler,
- Girilen sektör ve pazarlama planı,
- Üretim planı,
- Yönetim planı,
- Finansal plan,
- KOSGEB’den talep edilen destekler.
ana başlıkları bulunur. Bu ana başlıkları girişiminize uygun olarak doldurun.
KOSGEB iş planı nasıl hazırlanır?
KOSGEB tarafından verilen hibe desteği almak için mutlaka iş planı hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Eğer kendinizi iş planı hazırlama konusunda yeterli görmüyorsanız mutlaka profesyonel destek alın. Planı hazırlamamdan önce iş kuracak kişi kendine şu soruları sormalı.
-Satacağım ürünleri nereden temin edeceğim,
-Bu ürünleri nerede saklayacağım
-Bu ürünleri müşterilere nasıl göndereceğim?
-Satmayı düşündüğüm bu ürünler internet üzerinde ne kadar fiyata satılıyor, ben hangi fiyata satarsam kar ederim.
-Satmayı düşündüğüm ürünleri satamam halinde geri iade edebilir miyim
-Güvenilir firmalarla mı çalışıyorum?
İş kurma süreci
- KOSGEB destek alacağınız bu projede iş akış süreci aşağıda ki gibi olmalıdır.
- Öncelikle tedarikçilerle anlaşmaların yapılmış olması gerekmekte.
- Vergi levhanız yoksa kesinlikle destek alamazsınız.
- Satış yapmak için pazaryerlerinde üyeliklerinizin yapılmış olması gerekir. (Trendyol, Hepsi Burada, N11 gibi)
- Açmayı düşündüğünüz e-ticaret sitesi için gerekli yazılımın alınmış olması,
- Satmayı düşündüğünüz ürünlerin kendi e-ticaret siteniz ve pazaryerlerinde eklenmiş olması,
- Reklam bütçeniz ve hangi mecrada reklam vereceğinizin belli olması gerekmekte.
Hangi e-ticaret yazılımı tercih edilmeli?
Açacağınız e-ticaret sitesi için gereken yazılımı alabileceğiniz bir çok firma ve bu firmaların yazılımı bulunmakta. Bu yazılımların fiyatları ise 1000 TL’den başlayıp 10000 TL’ye kadar çıkmakta.
- Kullanacağınız yazılımı alırken;
- Yazılımın kullanıcı odaklı olmasına dikkat edin.
- Yazılım kolay ve sade olmalı,
- Yazılıma ürünler kolay bir şekilde yüklenebilmeli
- Yazılımda Fiyat aralığını belirleyecek filtreler olmalı,
- Yazılımda üye olan kişilerin bilgilerinin saklanması için gereken önlemler alınmış olmalı,
- Kampanyalar düzenleyebileceğiniz modüller olmalı,
- Arama motorları ile uyumlu olması gerekir.