1. Anasayfa
  2. E-Ticarete Giriş

Sanal Pos Nedir? Sanal Pos Nasıl Alınır?


1

Sanal Pos, banka kartı veya kredi kartı alışverişlerinde kullanılan cihazların internetle birleştirilmiş halidir. Sanal Pos cihazlarının mağazada yapılan ödemenin internet üzerinden gerçekleştirilerek hizmet bedeli olan tutarın alıcının hesabından satıcının hesabına aktarılmasıdır.

sanal pos nedir?
sanal pos nedir?

Sanal pos nedir?

Sanal pos üzerinden işlem öncesinden fatura bilgileri öğrenilir, faturası alınır ve bunun dışında farklı bilgiler de isteyebilir. Kullanıcıların ödeme bilgilerini girdikten sonra ilişkili olan bankaya yönlendirilir ve işlemin onaylanması istenir.

Sonrasında banka onayıyla işlem tahsilatı gerçekleştirilir. Özetle; alışveriş sırasında kart bilgilerinin güvenli bir şekilde bankaya iletilmesi ve sonrasında geri bildirim alınması süreci olarak işlenmesidir.

Sanal pos kullanmak güvenli midir?

Online pos cihazlarının kullanımında belirli şartlar vardır. Bu şartları karşılamayan firmalara sanal pos cihazı uygulaması verilmemektedir. Bu sebeple normal bir banka kartından pek bir farkı yoktur. Kullanıcıların dikkat etmesi gereken durumlardan birisi de; bilgisayarda bulunan güvenlik yazılımlarının güncel olması gerekmektedir. Online işlem yapacağınız web sitesinin SSL güvenlik prosedürlerine uyması gerekmektedir.

Sanal pos kullanım şekli nasıl olmalıdır?

Sanal pos kullanımı oldukça kolaydır. Normal mağazadan alışveriş yapar gibi kredi kartı bilgilerini girdikten sonra 3D’li koruma sistemi ile alışverişinizi tamamlarsınız. İşlem sonrasında da ödenen tutar alıcının kayıtlı bulunduğu banka hesabına düşmektedir. Böylelikle sanal pos cihazı alıcı ve satıcılar için aynı işlevi görmüş olur.

sanal pos
sanal pos nasıl alınır?

Sanal pos nasıl alınr?

E-ticaret firmalarının sanal POS özelliğini kullanabilmeleri için ülkemizde bulunan bankalara başvuru yaparak e-ticaret sitesi, satış sözleşmesi, mesafeli satış sözleşmesi, iade ve iptal şartları, üyelik sözleşmesi gibi pek çok özelliğin bulunması gerekmektedir.

Buna ek olarak; sanal pos başvurusu sırasında nüfus cüzdanı örneği, ortaklık sözleşmesi, imza sirküsü, vergi levhası gibi pek çok belgenin bulunması gerekmektedir. Başvuru banka onayından sonra bankanın size göndermiş olduğu bilgilerden sonra size göndermiş olduğu bilgiler aracılığıyla sanal POS uygulaması sisteme gönderilir.

Sanal pos almak için Türkiye koşullarındaki kanunlara göre iletişim bilgileri yer alan, hukuki sorun teşkil etmeyen, ürün teslimat bilgilerinin açıkça ifade edildiği sistemli bir şekilde çalışan sanal mağazada oluşturmanız gerekmektedir.

Sanal pos başvurusu değerlendirme aşaması

Başvuran şirketlerin web sitesi sıkıntısını yaşamaması ve sitede bulunan ödeme bilgilerinin doğru şekilde çalışıyor olması gerekmektedir.

  • Web sitesinin güvenlikli bir ödeme sağlayabilmesi için SSL sertifikası olmalıdır.
  • Web sitesinin online ya da kredi kartı ödeme seçeneği bulunmalıdır.
  • Ödeme sayfasında ilişkili olan banka ve ya banka logolarının bulunması gerekmektedir.
  • Online web sayfasında ürün kataloğu ve bu ürünlerin konulacağı bir alışveriş sepeti bulunmalıdır.
  • Online mağaza içinde web sayfasında tüketicilere garanti, iade ve iptal haklarıyla ilgili firma kurallarına göre açıklayıcı ve net bir şekilde ifade edilmelidir.
  • Gizlilik Taahhüdü ve Güvenlik Politikasına yer verilmelidir.
  • Sayfada ürün teslimatı hakkında detaylı bilgiler bulunmalıdır.
  • Şirketin adı, adresi, telefonu ve e-mail adresi gibi iletişim bilgileri yer almalıdır.
  • Yetkili kurumlardan alınmış olan evrakların başvuru sırasında verilmesi gerektiği unutulmamalıdır.

Sanal pos avantajları nelerdir?

  • Hızlı ve Güvenli Ödeme: Online mağazası olan firmalar ödeme işlemini hızlı ve güvenli bir şekilde yapabilmektedir.
  • 724 Ödeme İmkanı: İnternetin olduğu her an tahsilat işlemi yapılabilir.
  • Firmaların Rekabet Gücünü Arttırır: Geniş bir pazar ile kısa zamanda kitlelere hızlı alışveriş imkanı sağlar.
  • Zaman Tasarrufu Sağlar: Tüm işlemlerinizi hızlıca yapılabilme imkanı vardır.
  • Takip Etme ve Raporlamayı Sağlar: Sanal POS ile sipariş bilgilerinizi, işlem detaylarını ve satış istatistiklerini raporlama imkanınız vardır.
Oyla! post
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    g_zel
    Güzel
  • 0
    ba_ar_l_
    Başarılı
  • 0
    tepkisiz
    Tepkisiz
  • 0
    _lgisiz
    İlgisiz
  • 0
    _zg_n
    Üzgün

Eylül Arslanoğlu, Samsun doğumlu ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan bir e-ticaret uzmanıdır. Kariyerine e-ticaret alanında uzmanlaşarak adım atan Eylül, kategori yöneticisi olarak görev yapmaktadır. E-ticaretin dinamik dünyasında deneyimli olan Eylül, ağırlıklı olarak e-ticaret, e-ticaret eğitimi, e-ticaret yazılımları ve e-ticaret entegrasyonları gibi konularda uzmanlaşmıştır.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Hasan Tahsin 20 Temmuz 2023

    Blogunuzu gerçekten beğendim, favorilere ekledim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir